Jeg beskæftiger mig med personlig udvikling, lederskab, den menneskelige psyke, terapeutiske redskaber, selverkendelse, og hvordan naturen kan hjælpe os til at finde ro og balance.
Mine interesser kredser meget omkring naturlig livsstil og de gamle stammefolks måde at leve i et fællesskab, med bæredygtighed og personligt særpræg og roller, og hvordan vi hver især kan gøre en lille forskel. For mig er det vigtigt at finde en måde at leve i overensstemmelse med hånd hoved og hjerte, og med både den indre og den ydre natur. Ligeledes beskæftiger jeg mig med, hvordan vi hver især i vores teknologiske tidsalder med moderne midler, kan tage ansvar for vores eget liv.

I mine kurser og foredrag søger jeg at påvirke mine medmennesker på en konstruktiv og autentisk måde; og på en glad og indlevende måde belyse noget enkelt og oprindeligt, som de gamle “wisdom keepers” og naturfolk udlevede for at kende egne resurser, potentialer, drømme og værdier. At mærke os selv når vi fjerner støjen.

Jeg mener, at det er en spændende tid, vi lever i. Vi har alle muligheder for med succes at integrere den moderne teknologi og videnskab i en bæredygtig vej frem, hvor vi tager ansvar – og udviser respekt for natur, miljø og hinanden.

Det er min overbevisning, at vi i den sammenhæng kan lære meget af den gamle naturvisdom og tro, der blandt andet er overleveret os fra den gamle indianske livsstil. Vi kan lære at sige tak og føle den grundlæggende tilfredshed, der er en forudsætning for det gode liv. Vi kan flytte vores perspektiv fra, hvad vi mangler til, hvilken velstand, vi er omgivet af. Vi kan lære at bruge vore sanser og turde flytte opmærksomheden fra hovedet og ned i hjertet og sjælen. Og endelig kan vi lære at tage ansvar for vore handlinger og i disse tage vare på livet omkring os.

Min baggrund: Jeg har altid interesseret mig glødende for naturen og de kræfter, der bor i den. Allerede som 15-årig forlod jeg skolen for at gå i gang med en økologisk landmandsuddannelse, drømmen var at være tæt på jorden og i kontakt med dyrene. Jeg havde dog ikke for alvor ro på mig og efter et par år rejste jeg 17 år gammel til USA for at bosætte mig blandt Lakota indianere og stifte bekendtskab med de urgamle måder at leve i pagt med naturen på.

Det blev en lærerig tid i en presset kultur med store sociale og økonomiske problemstillinger, hvor jeg bl.a. lærte at se og påskønne den skønhed, der ligger lige under overfladen. Jeg lærte at danse soldans, bygge svedehytter, lærte om urter og deres virkning, deltog i trommegrupper og arbejdede på en heste-farm. Det var også i USA, at jeg lærte tre af mine dejlige børns far, indianske Cy, at kende. Han fulgte med mig til Danmark, hvor vi dels arbejdede indenfor det økologiske landbrug, dels startede foredragsvirksomhed op.

Herefter fulgte nogle år, der bød på store glæder i form af mine tvillingedrenge, Sander og Lukas, og blot halvandet år efter også min lille Ina. Men også store sorger i det jeg alt for tidligt mistede min mor og kort tid efter Inas fødsel blev alenemor til mine tre små børn og samtidig skulle forholde mig til at være gårdejer og selvstændig foredragsholder. Jeg havnede midt i den eksistentielle krise, der lærte mig allermest om det at være menneske, finde en balance mellem det positive og det naive, forholde mig til, hvad jeg er lavet af, hvad jeg brænder for, hvad jeg brænder ud af, blokeringer og værdier – hvad der giver mit liv mening, energi og livskvalitet.

I dag lever jeg på et landsted midt i det jyske højland, tipier og heste i baghaven og adgang til kraftfulde og smukke naturarealer. Jeg er mor til 4 børn og bonusmor til 2. Og livet går – når jeg ikke lige er på arbejde – med at være mor (det går der meget tid med), sangerinde, ven, glad skovrytter, frisind, gøgl og heste.

Jeg står i dag et sted i mit liv, hvor jeg gennem en stor portion selverkendelse og personlig udvikling har lært mig selv ret godt at kende i forhold til familiearv, resurser, relationer, parforhold og udfordringer ved at være mor. Dette er en stor hjælp i forhold til at navigere i livet og være tro mod sig selv. Når man vælger at vokse med udfordringerne, kan det give en selvindsigt, der fungerer som vejviser fremadrettet.

Navnet Eagle Road

<